Hem » Flytande tätskikt & Tillbehör » Autotene Base HE/V 15 x 1 m

Autotene Base HE/V 15 x 1 m

Webbpris:
864:-

Webbpriset kan ej kombineras med andra rabatter.

Autotene är en bitumenbaserad ångspärr som fungera som både ångspärr och första laget i ett 2-lastäckning. Autotenes undre yta är färdigbehandlat med special lim som aktiveras med minimal värme och skapar en stark vidhäftningsyta. Autotene behöver endast aktiveras med värme från en brännare för att fästa mot underlaget omedelbart och effektivt för att skydda underlaget samt fungera som ett första lager i en 2-lagstäckning. Jämfört med normala bitumenbaserade tätskikt varar vidhäftningstiden effektiv längre, även vid temperaturer nära noll, vilket ger takläggaren tid till att applicera isolerings skivorna under Autotene utan att vidhäftningen försämras pga att ytan svalnar. Autotene är ett tätskikt tillverkad av destillerat polymerbitumen med högt innehåll av elastomeriska polymer. Denna unika blandning skapar en "phase inversion" bindning vars kontinuerliga verkan vara länge.Genom den unika blandningen har man förstärkt egenskaperna hos bitumen såsom hållbarhet och motstånd till höga och låga temperaturer medan bitumens redan utmärkta egenskaper såsom vidhäftning, vattenbeständighet och ogenomtränglighet för vattenånga förblir oförändrade.

Beskrivning

Autotene Base HE/V 15 x 1 m

Autotene är en bitumenbaserad ångspärr som fungera som både ångspärr och första laget i ett 2-lastäckning. Autotenes undre yta är färdigbehandlat med special lim som aktiveras med minimal värme och skapar en stark vidhäftningsyta.

Autotene behöver endast aktiveras med värme från en brännare för att fästa mot underlaget omedelbart och effektivt för att skydda underlaget samt fungera som ett första lager i en 2-lagstäckning. Jämfört med normala bitumenbaserade tätskikt varar vidhäftningstiden effektiv längre, även vid temperaturer nära noll, vilket ger takläggaren tid till att applicera isolerings skivorna under Autotene utan att vidhäftningen försämras pga att ytan svalnar.

Autotene är ett tätskikt tillverkad av destillerat polymerbitumen med högt innehåll av elastomeriska polymer. Denna unika blandning skapar en "phase inversion" bindning vars kontinuerliga verkan vara länge.Genom den unika blandningen har man förstärkt egenskaperna hos bitumen såsom hållbarhet och motstånd till höga och låga temperaturer medan bitumens redan utmärkta egenskaper såsom vidhäftning, vattenbeständighet och ogenomtränglighet för vattenånga förblir oförändrade.


Hur lägger man termiska isolerings skivor, inklusive EPS, på bitumenbaserade tätskikt/ångspärr utan att använda varmasfalt, kallasfalt, mekanisk infästning eller diverse lim?

Det är inte alltid möjligt att fixa värmeisoleringsskiktet genom mekaniska infästningar eller varmasfalt (både av praktiska skäl och av säkerhetsskäl rekommenderas denna läggningsmetod mindre och mindre).

Läggning av isolerings skivor på kyld asfalt är en svår operation att genomföra, vilket ofta orsakar smältning av panelen eller otillräcklig vidhäftning. Alternativen såsom kalla lim, förutom att orsaka utsläpp av lösningsmedel och produktion av avfall på taket innebär en lång verkningstid.

 • Rullens mått: 1×15 m
 • Tjocklek: 2 mm
 • Vikt: 30 kg

 

Specifikationer

Artnr: 200349
Lagerstatus: I lager

Recensioner

Lämna ett omdöme
Dsuky
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om
Andra produkter från samma varumärke
 • Index
  Ecover är ekologiskt och framtagen med respekt till både människan och miljön...
  1.050:-
 • Index
  Sigilstik är ett vattenbaserat tätningsmedel/skarvklister framtaget genom bla...
  134:-
 • Index
  Unolastic är ett snabbtorkande, 1-komponents vattenbaserat flytande tätskikt ...
  785:-
 • Index
  Flexter Testudo är en sommarvariant av Flexter Flex Testudo och visar större ...
  1.154:-
 • Andra produkter från samma kategori
 • ARBOFLEX® PU är ett flytande tätskikt gjort av rent polyuretan. När det steln...
  3.061:-
 • Förstärkningsdukar av polyesterfleece används i situationer där underlaget kr...
  2.430:-
 • Frankolan Rengöringsmedel i 1-litersförpackning är utformat speciellt för ren...
  563:-
 • Idealisk för reparation av läckor på både platta och sluttande tak, utgör Kem...
  675:-
 • Takcentrumbutiken VAT Popup Image
  Välkommen till butiken
  Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
  Privat Företag