Hem » Takljuskupoler

Takljuskupoler

En exklusiv och estetisk lösning!
Akrylkupoler är en exklusiv lösning, de används främst till byggnader där det är viktigt med ljusinsläpp. Exempel kan vara privata hem och garage, kontor eller skolor, institutioner och andra offentliga byggnader.
Akrylkupolerna är gjorda av polymetyl metakrylat (PMMA), som är ett termoplastiskt material med en mycket god väderbeständighet och styrka. En UV-absorbator blandas med materialet vilket förhindrar den stora majoriteten av UV-strålarna från att tränga genom takljuskupolen.
Du kan få takljuskupoler i akryl i många olika storlekar, och de skapar ljus i det dagliga livet på ett exklusivt sätt. I kombination med våra öppningsbara system kan de användas för både komfort- och brandventilation.
2, 3, 4 eller fyra skikt med horisontell platta
Akryl takljuskupoler har olika former och storlekar. Du kan välja mellan välvd, rektangulär eller pyramid i antingen 2-, 3-, 4- eller fyra skikt med en horisontell akrylplatta. Dessutom kan du välja antingen klar eller opal takljuskupol.
Klara takljuskupoler är optimala för exempelvis kontorsmiljöer där det inkommande ljuset är i fokus, medan opala kupoler ofta används i omklädningsrum och badrum, eller rum där det önskas ett mer diffust ljus.
Du kan med fördel välja takljuskupol med fyra skikt, eller fyra skikt med en horisontell akrylskiva, om du har speciella krav på ljudisolering och U-värde. I situationer där det finns ett större behov av antingen brusreducering eller isolering (U-värde), är det dock rekommenderat att använda två-skiktskupoler.

Läs mer
 • Denna uppstigningslucka för papptak har invändiga sargmått på 900x700 mm och en kraftig träsarg med en höjd på 230 mm. Den är kondensisolerad med ett stilfullt svart plåtlock och är försedd med invändiga hänglåsbeslag samt stängningshandtag. Utrustad med uppställningsfjäder för enkel oc...
  7.250:-
  Art nr. 201154
 • En exklusiv och estetisk lösning som används främst till byggnader där det är viktigt med ljusinsläpp. Exempel kan vara privata hem och garage, kontor eller skolor, institutioner och andra offentliga byggnader. Akrylkupolerna är gjorda av polymetyl metakrylat (PMMA), som är ett termoplastiskt...
  från 4.318:-
 • Upptäck Mångfalden i Massiva Träkarmar: Välj Mellan Fast eller Öppningsbar Design i Olika Varianter.När du väljer karmtyp bör du vara medveten om att karmen tillsammans med valet av takljuskupol är avgörande för u-värdet på takfönstret. Karmar kan också beläggas invändigt med lackerad eller p...
  från 1.603:-
 • En teleskopisk fönsteröppnare med skruv som vanligtvis används på bottenhängda kullriga fönster. Använd tillsammans med våra matchande fönstervevar för att öppna ventilationsfönster. Ej lämplig för användning med vertikala ventilationsfönster. Övergripande storlek: 265 mm Fästplatta: 5...
  1.056:-
  Art nr. 201178
Takcentrumbutiken VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag